Door: Hofland motoren Gepubliceerd op: 13-03-2021

Waterrijke route tips voor het voorjaar

Aankomende zomer kunnen we meer motorrijders op de weg verwachten. Volgens de officiële cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC zijn er in 2020 de meeste aantallen aan motorfietsen verkocht sinds ruim 10 jaar. Een belangrijke reden hiervan is de behoefte aan individuele reismogelijkheden. Maar natuurlijk geven wij als motorrijders deze passie ook graag over aan andere. Een aantal aanstaande motorrijders moeten helaas nog even wachten tot ze af kunnen rijden bij het CBR, maar dat zal de voorpret niet bederven. Zo hebben wij een aantal mooie waterrijke bestemmingstips voor jullie om te onthouden voor wanneer je op de motor stapt.

 1. Elfsteden
  De winter is nog maar net voorbij, de schaatsen liggen weer in het vet op zolder. Maar die Elfstedentocht is er net niet gekomen. Wil je toch nog die Elfsteden-drang voldoen? Dat kan met de motor en de ongeveer 200 km route langs de wateren van de Elfsteden-schaatsroute. Onderweg kun je genieten van de schoonheid van de meren, uitgestrekte landschappen en de Waddenzee. Je waant je in de traditionele wereld van Friesland met haar dorpjes en karakteristieke elementen.

 2. The Trans Euro Trail
  Over de TET-route, hebben wij het al eerder over gehad; offroad avontuur. Een heerlijke uitdaging voor de off / all-road rijders onder ons! De complete trail is er natuurlijk niet eentje om zo maar te gaan rijden. Maar zeker een om in de planning te houden. De route loopt momenteel met ongeveer 1028 km door Nederland, genoeg boeren weggetjes en smalle paden om te verkennen! Je hebt twee mogelijkheden om de tet te rijden. Stap je op in Groningen – de route vanaf Duitsland - dan rijd je 600 km via dynamische paden richting het zuiden. Het Nederlandse eindpunt is in Witkrijt, Noord-Brabant. Deze trail zet zich voort door naar België. Stap je op bij IJmuiden dan rijd je de verbindingsroute tussen Engeland en het hoofdtraject. Deze route kent noodgedwongen meer asfalt.

De route is op veel punten echt een uitdaging. Voor wanneer je je off-road vaardigheden eerst nog wilt verbeteren kun je je natuurlijk ook opgeven voor off-road training!

Klik hier voor meer informatie en de downloadbare trail route.

 1. Zeeland
  Een klein uitstapje naar de schiereilanden van Zeeland met de zomerzon op je helm geschenen. Rij langs de wateren van zeeland, neem de bruggetjes en maak gebruik van de veerdienst. Of ga richting de Deltawerken die voornamelijk Zeeland, zuidelijk Zuid-Holland en Noord-Brabant voor hoogwater beschermd. Natuurlijk kunnen we Middelburg niet vergeten aan te raden, de hoofdstad met een rijk verleden. Deze stad kent mooie grachtenpanden en natuurlijk de abdijtoren ‘Lange Jan’.

 2. De Biesbosch
  Voor een unieke rivierdelta en een variatie aan wilgenbossen, eilanden en kreken moet je naar het Nationaal Park de Biesbosch. Ontdek de mooie plekken van dit beschermd natuurgebied met de vrijheid op de motor. Via Dordrecht, Werkendam en Lage Zwaluwe maak je een rondje om de Biesbosch. Er zijn online ook genoeg gps-routes te vinden rondom de Biesbosch met mooie omliggende dijken!